■ Pekač obložimo s peki papirjem.
■ Krhko testo. Zmehčano maslo in sladkor penasto stepemo. Dodamo jajce in ščepec soli, nazadnje pa na vse skupaj presejemo moko. Na hitro zamesimo gladko testo. Testo razdelimo na 3 približno enake kose, potem pa v vsakega na hitro vgnetemo po eno aromo. Nazadnje vsak kos testa oblikujemo v kroglo, ki jo zavijemo v prozorno folijo in jo položimo v hladilnik za 60 minut.
■ Pečico ogrejemo na 210 stopinj. Klasičen pekač obložimo s peki papirjem.
■ Vsako kroglo testa posebej z dlanjo nekoliko sploščimo, potem pa testa razvaljamo približno centimeter debelo. Iz vsakega izrežemo poljubne kekse (npr. zvezdice), ki jih polagamo v pekač. tega položimo v ogreto pečico za pribl. 15 minut. Da se keksi zlato rjavkasto obarvajo.
Kekse ohladimo in jih shranimo v pločevinasto posodo s pokrovom za kekse.
Nedavni komentarji